4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENERGY CONSERVATION AND EFFICIENCY— (ICECE 2021) 16th-17th March 2021 _{version 9.2}

OPENING CEREMONY

I WESHUN I O MILLION BULL I DUNHUN 107.13 07.30 MINS	Tuesday 16th	March 2021	/ Duration	[09:15-09:50]	l Hrs.
--	--------------	------------	------------	---------------	--------

[09:15 – 09:17] Hrs [2 Min]	National Anthem
[09:17 – 09:20] Hrs [3 Min]	Recitation: Holy Quran
	Welcome Notes
[09:20 – 09:25] Hrs [5 Min]	Prof. Dr. Waqar Mahmood Director, CERAD UET Lahore, Pakistan
[09:25 – 09:27] Hrs [2 Min]	ICECE Highlights
[09:27 – 09:30] Hrs [3 Min]	Prof. Dr. Syed Mansoor Sarwar VC UET Lahore
[09:30 – 09:32] Hrs [2 Min]	Mr. Adnan Mudassar MD PEECA
[09:32 – 09:35] Hrs [2 Min]	Prof. Dr. Fazal Ahmed Khalid Chairman Punjab HEC
[09:35 – 09:40] Hrs [5 Min]	Atta ur Rahman Chairman Pakistan Science & Technology Task Force
[09:40 – 09:45] Hrs [5 Min]	Dr. Muhammad Akhtar Malik Minister Energy Punjab

[Day – 1] Session-I [10:00 - 1 Energy Storage Te				•
Time Track – 1A	Main Track		Time Track – 2A	Paper Track Electronics and Control Systems
Session Chair: Dr. Asif Nadeem Tabish Chemical Dept, UET Lahore (KSK Campus)			Session Chair: Dr. Yaqoob Javaid Electrical Dept. Comsats	
[09:50 - 10:45] Hrs 55 Minutes	A Research Journey on Frequency Response Analysis for Power Transformer Fault Detection – Modelling, Experimental and Field Experiences Prof. Syed Islam Federation University Australia		[10:30-10:45] Hrs 15 Minutes	Hybrid Grey Wolf Optimizer Sine Cosine Algorithm based Maximum Power Point Tracking Control of PV Systems under Uniform Irradiance and Partial Shading Condition Muhammad Hamza Zafar

		[10:45-11:00] Hrs 15 Minutes	Maximum Power Point Tracking of PV System under Uniform Irradiance and Partial Shading Conditions using Machine Learning Algorithm Trained by Sailfish Optimizer Noman Mujeeb Khan		
[10:45 - 11:30] Hrs 45 Minutes	Membranes for energy-efficient separation and sensing applications Prof. Dr. Faheem Akhtar KAUST KSA	[11:00-11:15] Hrs 15 Minutes	Analysis and Evaluating the Effect of Harmonic Distortion Levels in Industry Haider Ali An approach towards prepaid metering		
		Hrs 15 Minutes	system using PowerStudio SCADA Allah Wasaya		
[11:30 -12:15] Hrs 45 Minutes	Stationary Storage Landscape in Pakistan and Case for Lithium-Ion Batteries Prof. Dr. Nauman Zaffar Electrical Engineering School of Science & Engineering, LUMS	[11:30-11:45] Hrs 15 Minutes	Control of a High Voltage DC Modulator for an Industrial Magnetron Noman Khan		
		Track: Energ	Track: Energy management and Resource Conservation		
		[11:45-12:00] Hrs 15 Minutes	Efficient Energy Management System for Hybrid Power Sources Hassan Jamal		
[12:15 -13:00] Hrs 45 Minutes	Materials Challenges for decarbonized energy storage Prof. Dr. Jawwad A. Darr UCL University of London	[12:00-12:15] Hrs 15 Minutes	Renewable Portfolio Standard from the Perspective of Policy Network Theory for Saudi Arabia Vision 2030 Targets Amjad Ali		
		[12:15-12:30] Hrs 15 Minutes	Removal of Arsenic from synthetic-water using Iron Coated Sand Adsorbent and Modified Ceramic Clay House Hold Pitcher Raza Saeed		

Break [13:00 – 13:45] Hrs

[Day 1] Session-II [14:00 - 16	5:15] Hrs Tues	day 16th March 2021
Time Track – 1B	Main Track		Time Track – 2B	Paper Track Energy management and Resource Conservation
Session	n Chair: Dr. Tanveer Iqbal Chemical UET KSK			Session Chair: Dr. M Farooq Mechanical- UET KSK
[13:45 - 14:45] Hrs 60 Minutes	Chemical energy storage by means of carbon dioxide capture and utilization Prof. Alberto Pettinau, Ph.D. Sotacarbo - Sustainable Energy Research Centre		[14:00 - 14:15] Hrs 15 Minutes	In Search of an Energy Miracle H.Bruce Glushakow
			[14:15 - 14:30] Hrs 15 Minutes	Development of Financial Model to Solarize Public Institutes in Pakistan Waqas Ali Khan
	Volumetric expander applications in small scale heat to power energy systems Dr. Muhammad Imran Aston University, United Kingdom		[14:30 - 14:45] Hrs 15 Minutes	Electrical Energy Management in Spinning Area of Textile Industry Muhammad Hassan Qaisar
			[14:45 - 15:00] Hrs 15 Minutes	Analysis and Design of Passive Filters for Power Quality Improvement in 3 phase Grid-Tied PV Systems Ayaz Qureshi
[15:30 - 16:15] Hrs	Storing Renewable Electrons into High Energy Density Molecules: A way forward for Renewable Energy Sector Dr Shahid Rasul, PhD, PGCAP, FHEA Northumbria University		[15:00 - 15:15] Hrs 15 Minutes	The Effect of Operational Variables on the Performance of Electrochemical Water Treatment for Drinking Purposes Ufaq Zehra
			[15:15 - 15:30] Hrs 15 Minutes	Intelligent Hybrid Energy Resource Connected Demand Side Load Management System-Case of Pakistan Hassan Yousaf
			[15:30 - 15:45] Hrs 15 Minutes	Analysis Of Energy Consumption Intensity And Electric Power Quality In Undip Campus Jaka Windarta
	Closing	Rem	narks Day 1	1

****Day 1 Close*****

Day 2
Session-I | [10:00 - 13:00] Hrs Wednesday 17th March 2021
Energy Efficiency and Conservation in Power Systems

Energy Efficiency and Conserv		
Main Track	Time: Track-4A	Paper Track Renewable Energy
		Chair: Dr. Farhan Mahmood ept, UET Lahore (Main Campus)
Potential of Integrated Waste Biorefinery in Circular Economy Dr. Abdul Sattar Nizami SDSC Government College University, Lahore, Pakistan	[10:30 - 10:45] Hrs 15 Minutes	Economic and Performance Analysis of PV System and Grid Supply for High Rise Building and Luxury Villa in Pakistan Taimoor Asghar
Data Driven Efficiency of Natural Gas [10:45 – 11:30] Utilization in Pakistan		Impacts of High Penetration of Wind Power on Transmission System Rizwan Ali
Hrs 45 Minutes Control of Science & Engineering, LUMS Dr. Naveed Arshad Electrical Engineering School of Science & Engineering, LUMS	[11:00 - 11:15] Hrs 15 Minutes	Free Energy Generator using Dynamo and Flywheel Aqsa Fatima
Digitalization of Distribution Grid for Energy Efficiency and Conservation Hrs Dr. Sobia Baig HOD Energy Research Center COMSATS Lahore Vice Chair IEEE Lahore Section	[11:15 - 11:30] Hrs 15 Minutes	Abundance of Sun Resource Brings Extra Profits on Dish Stirling Solar Power Station Xianghui Hou
	[11:30 - 11:45] Hrs 15 Minutes	Biomass pelletizing: Characterization of cow dung assisted solid recovered bio- fuel from agricultural waste Hamza Sohail
Energy Conservation Strategies and Peak Loads Management in Sever Climate Countries Prof. Hani Hussain Sait king Abdulaziz university	[11:45 - 12:00] Hrs 15 Minutes	Buffer Layered PbS Colloidal Quantum Dot Solar Cell With Enhanced Efficiency Faisal Saeed
	[12:00 - 12:15] Hrs 15 Minutes	Pyrolysis of Burley Tobacco: Impact of Process Parameters on Bio-oil Composition and Yield Tasya Muhamad Yasser
	Potential of Integrated Waste Biorefinery in Circular Economy Dr. Abdul Sattar Nizami SDSC Government College University, Lahore, Pakistan Data Driven Efficiency of Natural Gas Utilization in Pakistan Dr. Naveed Arshad Electrical Engineering School of Science & Engineering, LUMS Digitalization of Distribution Grid for Energy Efficiency and Conservation Dr. Sobia Baig HOD Energy Research Center COMSATS Lahore Vice Chair IEEE Lahore Section Energy Conservation Strategies and Peak Loads Management in Sever Climate Countries Prof. Hani Hussain Sait	Ression Chair: Dr. M Kamran al Dept, UET Lahore (KSK Campus) Potential of Integrated Waste Biorefinery in Circular Economy Dr. Abdul Sattar Nizami SDSC Government College University, Lahore, Pakistan Data Driven Efficiency of Natural Gas Utilization in Pakistan Dr. Naveed Arshad Electrical Engineering School of Science & Engineering, LUMS Digitalization of Distribution Grid for Energy Efficiency and Conservation Dr. Sobia Baig HOD Energy Research Center COMSATS Lahore Vice Chair IEEE Lahore Section Energy Conservation Strategies and Peak Loads Management in Sever Climate Countries Prof. Hani Hussain Sait king Abdulaziz university I10:30 - 10:45] Hrs 15 Minutes [10:45 - 11:00] Hrs 15 Minutes [11:00 - 11:15] Hrs 15 Minutes [11:30 - 11:45] Hrs 15 Minutes

Break [13:00 - 14:00] Hrs

Time Track – 3B	Main Track	Time Track – 4B	Paper Track Thermal Energy/Energy Storage and Conversion
	hair: Dr. Amjad Hussain air IEEE Lahore Section		n Chair: Dr. M Amjad ical, UET Lahore (KSK)
[13:45 - 14:45] Hrs 60 Minutes	A Scalable Privacy Preserving Distributed Parallel Optimization for Smart Grids Prof. Dr. Pierluigi Siano Prof. of Electrical Energy	[14:00 - 14:15] Hrs 15 Minutes	Thermo-economic evaluation of integrated gasification combined cycle cogeneration system with carbon capture: A Pakistan's perspective Muhammad Zaman
	Engineering University of Salerno, Italy	[14:15 - 14:30] Hrs 15 Minutes	Performance Analysis of Geo Cooling Energy Storage Technique for Domestic Buildings in Areas Under Typical Weather Conditions Zulkarnain Abbas
[14:45 - 15:30] Hrs 45 Minutes	5G/6G Use Cases that will help in Net-Zero Emission Goals Prof. Dr Ali Imran Glasgow University	[14:30 - 14:45] Hrs 15 Minutes	Heat Transfer Comparative Analysis: Straight Channel and Dimple-Protrusion Overlapping with Copper Oxide Nano-Particles Zia ullah Khan
		[14:45 - 15:00] Hrs 15 Minutes	Finite Element Modeling Oj Finned Double-Pass Solar Air Heaters Ali M. Rashan
[15:30 - 16:30] Hrs 60 Minutes	Energy and Environment Experts Panel Discussion Moderator: Mr. Muhammad Ali/ Imran Ali Shah	[15:00 - 15:15] Hrs 15 Minutes	Energy Analysis and Working Fluid Selection of Combined ORC-VCC Refrigeration System Operated by Low-Grade Thermal Energy Sources Rajnesh Kumar
		[15:15 - 15:30] Hrs 15 Minutes	Solar to electric and – chemical energy conversion applications with the indigenously developed nickel oxide coatings Muhammad Awais